Kemi

Kemisk ligevægt

19. august 2015 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg håber at Du/I vil hjælpe mig med denne opgave

Opskriv ligevægtsloven for følgende ligevægte:

a) 2 SO_2(g) + O_2(g) <--> 2 SO_3 (g)

b) 4 SO2_2 (g) + 2 O_2 (g) <--> 4 SO_3 (g)

c) 2 SO_3 (g) <--> 2 SO_2 (g) + O_2 (g)

er der nogen sammenhæng mellem de tre ligevægtskonstanter??

Jeg har opstilt ligevægtsloven for de tre ligevægte og finder ud af, at der er en sammenhæng:

Kc1=Kc2, som er et rigtigt svar. 

Desuden står der i min lærebog, at 

1/Kc3=Kc1, hvilket jeg ikke helt forstår?? Hvad for en matematisk tankegang ligger der til grund for dette svar?? 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2015 af mathon

                                                    \mathbf{\color{Blue} \frac{\left [ SO_3 \right ]^2}{\left [ SO_2 \right ]^2\cdot \left [ O_2 \right ]}}=K_{c\mathbf{\color{Red} 1}}

                                                    \frac{\left [ SO_2 \right ]^2\cdot \left [ O_2 \right ] }{\left [SO_3 \right ]^2}=K_{c\mathbf{\color{Red} 3}}

                                                    \mathbf{\color{Blue} \frac{\left [ SO_3 \right ]^2}{\left [ SO_2 \right ]^2\cdot \left [ O_2 \right ]}}=\frac{1}{K_{c\mathbf{\color{Red} 3}}}=K_{c\mathbf{\color{Red} 1}}

               


Skriv et svar til: Kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.