Kemi

Ligevægt og partialtryk

19. august 2015 af rallelarsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens sidder og undrer mig over hvordan jeg finder molare masser for stofferne efter ligevægten har indstillet sig. Hvilken ligning skal jo opskrive?

Mvh Rasmus

Opgave 17. Vi betragter igen ammoniakligevægten:
3H2(g) + N2(g)  2NH3(g)                     Kc=0,058 M-2 (500 Co)

c) Beregn partialtrykkene for dihydrogen, dinitrogen og ammoniak, efter ligevægten har indstillet sig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2015 af Soeffi

Står der noget om det samlede tryk?


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. august 2015 af mathon

                           \frac{\left [NH_3 \right ]^2}{\left [H_2 \right ]^3\cdot \left [N_2 \right ]}=K_c
her anvendes
                           \left [ gas \right ]=p\cdot (RT)^{-1}

                       \frac{\left ({p_{NH_3}}\cdot (RT^{-1}) \right ) ^2}{\left ({p_{H_2}}\cdot (RT^{-1}) \right ) ^3\cdot\left ({p_{N_2}}\cdot (RT^{-1}) \right ) }=K_c

                       \frac{{p_{NH_3}} ^2}{{p_{H_2}} ^3\cdot p_{N_2} }=K_c\cdot (RT)^{-2}=\left(5{,}8\cdot 10^{-8}\; \frac{m^6}{mol^{\, 2}}\right)\cdot \left ( 2{,}42085\cdot 10^{-8}\; \frac{mol^2}{Pa^2\cdot m^6} \right )=

                                                 K_p=1{,}40409\cdot 10^{-13}\; Pa^{-2}

                                                \frac{{p_{NH_3}} ^2}{{p_{H_2}} ^3\cdot p_{N_2} }=1{,}40409\cdot 10^{-13}\; Pa^{-2}

.........
     Du må have flere oplysninger.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. august 2015 af mathon

Generelt gælder for partialtrykkene,
når ligevægtsblandingen ved 500°C
har trykket p_o\! \! :

                           p_{NH_3}=\frac{n_{NH_3}}{n_{total}}\cdot p_o

                           p_{H_2}=\frac{n_{H_2}}{n_{total}}\cdot p_o

                           p_{N_2}=\frac{n_{N_2}}{n_{total}}\cdot p_o


Skriv et svar til: Ligevægt og partialtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.