Matematik

Reducer

23. august 2015 af Skolepie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa,

jeg problemer med at reducer disse udtryk, er der en venlig sjæl der kan forklare det for mig? :-)

5x-(1-3x)   (2+3)x-1+3x    (7-5)+(9-5)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2015 af 123434 (Slettet)

(-)(-)=+

(+)(-)=-

(+)(+)=+


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. august 2015 af 123434 (Slettet)

1)

5-(1-3x)

5-1+3x

4+3x

2)

ganger x ind i parentesen

(2+3)x-1+3x

2x+3x-1+3x

8x-1


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2015 af Stræbende

5x-(1-3x) Man fjerner (eller 'hæver', som man osse siger) en minus-parentes ved at skifte fortegn for leddene i pare­ntesen.

5x-1+3x

5x+3x = 8x

8x-1

---------------------

(2+3)x-1+3x  Man fjerner (eller 'hæver', som man osse siger) en gange-parentes ved at gange ind i hvert led i parentesen. Et led er et tal adskildt af et + eller -

2x+3x-1+3x

2x+3x+3x = 8x

8x-1

---------------------

(7-5)+(9-5) Man fjerner (eller 'hæver', som man osse siger) en plus-parentes ved at simpelthen fjerne parentesen.

7-5+9-5 = 6

Du kunne også regne hvert parentes:

(2)+(4)

2+4 = 6


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2015 af Stræbende

#2

Det er 5x ikke 5.


Svar #5
23. august 2015 af Skolepie (Slettet)

Tusind tak, det var en kæmpe hjælp:-) @mobbi123

Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.