Matematik

Bestem f'(x0) når..... hjælp

25. august 2015 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der  ikke nogen, der kan hjælpe mig med disse to opgaver, og forklare, hvad de gør og hvorfor. Dette volder mig problemer.

1. Bestem f'(x0), når f(x)?3x´4 og x0 = 2

2. Bestem  f'(x0), når f(x)=3x2+2x-1 og x0=0

Jeg takker!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2015 af Stats

Anvend:

h'(x) = (g(x) + f(x))' ⇔ h'(x) = g'(x) + f(x)'
dvs. at du kan differentiere hvert led, hver for sig.

Dernæst.
h(x) = kxa
h'(x) = kaxa-1

h(x) = kx
h'(x) = k

h(x) = k
h'(x) = 0

Indsæt x0 på dens respektive plads i den differentierte funktion

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
25. august 2015 af snylt (Slettet)

Tak for dit hurtige svar, men forstår altså ikke så meget af det (undskylder). Synes det er ret svært.

Er det muligt, at du tager min nummer 1, som eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2015 af Stats

1. Bestem f'(x0), når f(x) = 3x4 og x0 = 2

Hvis det er sådan den skal være, så..

f(x) = 3x4 som ligner h(x) = kxa  (altså en konstant, ganget på x, hvor x har en eksponent a.)

Reglen siger

h(x) = kxa ⇒ h'(x) = kaxa-1

Dvs. at i dit tilfælde, da har du:

k = 3, a = 4

f(x) = 3x4 ⇒ f'(x) = 3·4·x4-1

Som kan reduceres til

f'(x) = 12x3

indsæt x0 = 2 og du får;

f'(2) = 12·23 = 12·8 = 96

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
25. august 2015 af snylt (Slettet)

Mange tak.

Er denne fremgangsmåde korrekt?

Bestem f'(x0), når f(x)=3x+4 og x0 = 2

f(x)=ax+b

f'(x)=3

f(2)=.....


Svar #5
25. august 2015 af snylt (Slettet)

Og tror du har lavet en fejl, det er ikke 3x4 men 3x+4


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2015 af Stats

#4 korrekt.

f'(2) = 3

#5

Ser det som f(x)?3x´4, og derfor blev jeg nødt til at gætte.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Bestem f'(x0) når..... hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.