Matematik

Hvordan gør man? Brøk gange brøk minus med brøk?

27. august 2015 af hezzz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Kan ikke helt besvare denne matematikopgave, da jeg ikke helt forstår den. 

Der står (og "/", er brøkstregen i denne sammenhæng):

1/3 * 3/4 - 1/2 

Kan du hjælpe mig, hvordan udregner man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2015 af SuneChr

1) To brøker multipliceres med hinanden ved at multiplicere tæller med tæller og nævner med nævner.
2) Man subtraherer to brøker med samme nævner ved at subtrahere tællerne og bevare nævneren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2015 af mathon

              \frac {1}{3}\cdot \frac {3}{4}-\frac {1}{2}=\frac {1}{4}-\frac {2}{4}=\frac {1-2}{4}=-\frac {1}{4}


Svar #3
27. august 2015 af hezzz (Slettet)

Mathon:

Jeg forstår ikke helt hvorfor den pludselig hedder 1/4 - 2/4? Hvordan har den pludselig fået samme nævner?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2015 af mette48 (Slettet)

1/3*3/4 - 1/2 = 1/4-1/2               1/2 forlænges med 2 til 2/4

1/4-2/4= -1/4


Skriv et svar til: Hvordan gør man? Brøk gange brøk minus med brøk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.