Matematik

Polynomiefunktionen - Parabler

30. august 2015 af Malene121 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En venlig person der kan hjælpe med opgave b?

Polynomiefunktionen f(z) har en ekstra parameter t: f(z) =0.3·z2+t·z−4 hvor t∈R

a)  Tegn nogle grafer, med forskellig værdi for t. Forslag:Definer f(t,z) =0.3·z2+t·z−4  og sæt t= {... , −1,0,1,2, ...} løst!

b)  Vis, at toppunkterne for alle grafer (t ∈ R) danner en parabel og angiv forskriften for denne. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2015 af Stats

Skal man vise at toppunkterne danner parabler? Den forstår jeg ikke..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
30. august 2015 af Malene121 (Slettet)

Spørg af den samme grund, forstår ikke helt hvad det er man skal..


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2015 af Soeffi

#0 

En parabel med ligningen y = a·x2 + b·x + c har toppunkt i xT = -b/(2·a). Y-værdien bliver: a·(-b/(2·a))2 + b(-b/(2·a)) + c = - (b2/4a) + c = -a·(-b/(2·a))2 + c = -a·(xT)2 + c. Her er a = 0,3 og c = - 4. Man får derfor: yT = -0,3·(xT)2 - 4 eller bare y = -0,3·x2 - 4 for toppunkterne for parablerne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2015 af AskTheAfghan

#0     Toppunkterne for alle grafer er ( (-5/3)t , f((-5/3)t) ) for alle reelle t. Du kan f.eks. vælge tre punkter

     ( (-5/3)·(-1) , f((-5/3)·(-1)) ),

     ( (-5/3)·(0)) , f((-5/3)·(0)) ) og

     ( (-5/3)(1) , f((-5/3)·(1)) )

til at bestemme en parabel g(z) = az2 + bz + c.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2015 af Soeffi


Svar #6
30. august 2015 af Malene121 (Slettet)

Hvad er det så jeg helt konkret skal gøre i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2015 af Soeffi

#6 Hvad er det så jeg helt konkret skal gøre i opgaven?

Det som står i #3. Foreskriften for toppunkterne for parablerne er: y = -0,3·x2 - 4.


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2015 af Soeffi

a)


Skriv et svar til: Polynomiefunktionen - Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.