Fysik

Forklarelse af kredsløb

01. september 2015 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder med den her opgave, jeg starter med gøre følgende:

C er 6V højere end A. D er 4 volt mindre end C. V=6V-4V=2V (V = Vcd

Vad = -2 Volts 

Nu er mit spørgsmål, hvordan kan Vad være -2 volt og Vcd 2 volt? Jeg har lavet lidt meget fysik idag, sååå det er sikkert mig der er lidt (brainfartish)


Svar #1
01. september 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Fandt frem til det, det er jo selvfølgelig for at det skal kunne gå op...


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2015 af hesch (Slettet)

#1:  Hvad mener du med at det skal "kunne gå op"?

Du skal blot anvende Kirchhoffs spændingslov, og vælge en "kendt" cirkulationsvej:

A→C→D→B (→A), hvilket giver:

6V - 4V - (-3V) = 5V.    ( VB = 5V ).

Herved findes VAB = -5V ( ifølge opgavens fortegnskonvention ).


Svar #3
02. september 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Det er den fortegnskonvention, jeg ikke forstod, og stadig har min tvivl om


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2015 af hesch (Slettet)

VA = 0V ( grounded ).  VB = 5V.

VAB ≡ VA - VB = -5V


Svar #5
02. september 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Jeg forstår det når du siger det, men når jeg selv skal bruge det, ja.. så kommer jeg altid i tvivl..


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2015 af hesch (Slettet)

##3,5:  Jeg må tilstå, at jeg finder opgavens notation/konvention højst mærkværdig, fordi når man "cirkulerer" fra A til C gennemløber man en positiv spændingsændring = +6V.

Denne spændingsændring ville jeg naturligt kalde VAC, ( man går fra A til C ), hvilken så i opgavens konvention bliver negativ = -6V ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2015 af hesch (Slettet)

( #6 er redigeret ).

Men der er nok ikke andet at sige til det end:  Du må "rette ind".  Forstå det eller ej.


Skriv et svar til: Forklarelse af kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.