Matematik

Vektorer

05. september 2015 af Hanskristiansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave? Kan slet ikke finde ud af det. Opgaven lyder:  


Svar #1
05. september 2015 af Hanskristiansen (Slettet)

Som følgende:


Svar #2
05. september 2015 af Hanskristiansen (Slettet)

vektor a koordinater er (3 2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2015 af mathon

                              \overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OP_o}+t\cdot \overrightarrow{a}

                              \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 5\\1 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}


Svar #4
06. september 2015 af Hanskristiansen (Slettet)

Hvad fortæller denne formel? og hvad er OP?

Brugbart svar (1)

Svar #5
06. september 2015 af mathon

Tegn det.

                 Når P(x,y) er et variablet punkt på linjen og P_o(5,1) er fikspunkt på linjen og \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}
haves
                 \overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OP_o}+t\cdot \overrightarrow{a}

                \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 5\\1 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}\; \; \; \; \; \; t\in\mathbb{R}

Da en stedvektor har samme koordinater som det punkt, den er stedvektor for.


Svar #6
06. september 2015 af Hanskristiansen (Slettet)

Så ligning vil se ud som følgende?


Svar #7
06. september 2015 af Hanskristiansen (Slettet)

Bruges så formlen for den rette linje her?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2015 af mathon

dvs
                                \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 5\\1 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 3\\2 \end{pmatrix}\; \; \; \; \; \; t\in\mathbb{R}


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2015 af mathon

#7
           …det er en parameterfremstilling for linjen 
              svarende til
              linjens ligning:
                                              y=\frac{2}{3}x-\frac{7}{3}


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.