Dansk

Analysere sætninger med Peter Pedal

06. september 2015 af Soffeah (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælpe mig med at analysere disse sætninger korrekt med subjekt, adverbialled, foreløbigt subjekt osv. osv.? Jeg håber i kan hjælpe

- Han kom ned fra træet for at kigge på den gule hat.

- Peter syntes, det var sjovt, at have den på sit eget hovede.

- Han kunne ingenting se.

- Der vil du få det godt.

- Løb nu ud og leg.

- Hvordan mon, de bar sig ad med at flyve?

- Det så jo så nemt ud.

- Nu passede Peter bedre på at være en artig abe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2015 af Stygotius (Slettet)

Hvor er dine egne forsøg??


Svar #2
06. september 2015 af Soffeah (Slettet)

lige her

s = subjekt, v = verballed, a = adverbialled, o = objekt, k=konjunktion ?=jeg ved det ikke

- Han(s) kom(v) ned fra træet(a) for at kigge på den gule hat(?).

- Peter(s) syntes(v), det var sjovt (o), at have den på sit eget hovede(?).

- Han(s) kunne(v) ingenting(o) se(v)

- Der(o) vil(v) du(s) få(v) det godt(?).

- Løb(v) nu(a) ud(a) og(k) leg(v).

- Hvordan mon, de(s) bar(v) sig ad med at flyve(?)

- Det(s) så(v) jo(a) så nemt ud(?).

- Nu(a) passede(v) Peter(s) bedre på(v) at være en artig abe(?).

Jeg spørger som sagt om hjælp, da der er noget i alle sætninger jeg ikke ved hvordan jeg skal navngive med de forskellige led :-)


Skriv et svar til: Analysere sætninger med Peter Pedal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.