Matematik

Løs ligningen: 6sin^2x+6sinxcosx+cos^2x = 0

06. september 2015 af ztuema (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg vil gerne have denne her ligning til at ligne en andengradslinging, så jeg kan løse den. Men jeg har simpelthen givet op...

6sin^{2}x+6sinxcosx+cos^{2}x=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2015 af peter lind

Divider ligningen med cos(x)     Bemærk at cos(x) = 0 ikke er en løsning


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2015 af Soeffi

#0. CAS løsning i intervallet 0 til 2 pi.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2015 af peter lind

#1 skulle være divider med cos2(x)


Svar #4
06. september 2015 af ztuema (Slettet)

#1

Har jeg så;

6sin2x+6sinx+cos=0

Eller er det forkert...


Svar #5
06. september 2015 af ztuema (Slettet)

#3

Jeg kan da ikke dividere 0 med cos2(x), kan jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2015 af peter lind

Det er forkert sin(x)/cos(x) = tan(x) så   sin2(x)/cos2(x) = tan2(x)   sin(x)*cos(x)/cos2(x) = sin(x)/cos(x) = tan(x)  og dermed   tan2(x)+6*tan(x) +1 = 0


Svar #7
06. september 2015 af ztuema (Slettet)

Skal jeg så beregne det som en andengradsligning? Og så bare sige tangens til de to værdier jeg når frem til?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2015 af peter lind

Hvis du sætter y = tan(x) får du ligningen y2+6y+1 = 0  Hvis y1 er en løsning til denne ligning gælder tan(x) = y1  og altsåat invtan(y) = x er en løsning


Svar #9
06. september 2015 af ztuema (Slettet)

Så hvis jeg har fået y1 = -0,172

Skal jeg så bare indsætte dette tal på tan(x) plads?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2015 af peter lind

Nej  Du skal slå den inverse til tangens af -0,172 op på din lommeregner. Husk at der er flere løsninger


Svar #11
07. september 2015 af ztuema (Slettet)

Skal jeg så sætte π og 2π sammen med tan-1(-0,172)? Så har jeg to løsninger indenfor [0;2π]


Svar #12
07. september 2015 af ztuema (Slettet)

Og så det samme med x2?


Svar #13
07. september 2015 af ztuema (Slettet)

x2+6x+1=0

d= 62-4*1*1

d= 32

(-6+-sqrt(32))/2

x1 = -0,172

x2 = -5,828

tan-1( x1) + π = 2,971

tan-1( x1) + 2π = 6,113

tan-1( x2) + π = 1,741

tan-1( x2) + 2π = 4,882


Svar #14
07. september 2015 af ztuema (Slettet)

.


Svar #15
07. september 2015 af ztuema (Slettet)

#14

.

...


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. september 2015 af peter lind

Det ser godt nok ud


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. september 2015 af Soeffi

#13...x^2 + 6·x + 1=0...

Det skal være 6 · x^2 + 6 · x + 1 = 0.


Skriv et svar til: Løs ligningen: 6sin^2x+6sinxcosx+cos^2x = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.