Matematik

Pythagoras

07. september 2015 af Ebombe (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej jeg har brug for hjælp til en opgave. Den går ud på, at jeg i et kooridantsystem skal finde afstanden mellem punkt A (3;5) og B (0;1). Jeg skal benytte mig af pythagoras.

Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2015 af Stats

A = (a1,a2)
B = (b1,b2)

|AB| = √( (a1 - b1)2 + (a2 - b2)2 )

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2015 af StoreNord

Tegn punkterne i et koordinatsystem på kvadreret papir.

Fra B går du 3 tern til højre. Det er den ene katete.

Så går du op til A. Det er den anden katete.

katete1 =3                            katete2=4                  hypotenusen=?


Svar #3
07. september 2015 af Ebombe (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.