Matematik

hjælp til ligning

08. september 2015 af anonym1234567891011 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har ud fra graf fundet ud af at x i ligningen x^2+10x =1000 giver omkring 27. Men jeg kan ikke ud fra ligningen se, at det giver dette. Ved godt at man tager kvarod af 1000, men hvad med 10-tallet - skal man dividere med 10?  for så giver det 3,162? ingen mening?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2015 af lkilm (Slettet)

Det er en andengradslignining.

Flyt 1000 til den anden side så har du ax+bx+c=0 som du kan løse vha diskriminantformlen.

d=b^2-4ac

x=(-b +- sqrt(d)) / 2a


Svar #2
08. september 2015 af anonym1234567891011 (Slettet)

okay mange tak 


Skriv et svar til: hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.