Matematik

Bestem grænse værdi

08. september 2015 af NTNTNTNT (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har problemer med at bestemme følgende grænseværdi. Håber, at der er en, som vil hjælpe.

\lim_{h\rightarrow 0}\frac{(s+1)^5-1}{h}

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2015 af mathon

     \lim_{h\rightarrow 0}\frac{(s+1)^5-1}{h}= \infty   for s>0  

   \lim_{h\rightarrow 0}\frac{(s+1)^5-1}{h}= -\infty   for s<0


Svar #2
08. september 2015 af NTNTNTNT (Slettet)

Mange tak. Det giver god mening, men jeg er desværre kommet til at skrive det forkert. Det er s, som går i mod 0, og der står også s i nævner.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2015 af LeonhardEuler

Ekspander i første omgang (s + 1)5 og træk 1 fra. 

Divider derefter med s på hvert eneste led i det fremkomne udtryk. 

Lad nu   s → 0 


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2015 af mathon

                \underset{s \to 0}{\lim} \frac{\left (s^5+5s^4+10s^3+10s^2+5s+1 \right )-1}{s}


Skriv et svar til: Bestem grænse værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.