Matematik

Komplekse tal - Polære koordinater

09. september 2015 af AlmostDoneO - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Har prøvet at regne følgende, men jeg synes måske ikke argumentet i de to opgaver ser rigtig ud. er der nogle der kan hjæpe?

Vedhæftet fil: Opgave 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2015 af mathon

a)

                  z=6+i=\sqrt{37}\cdot e^{i\tan^{-1}\left(\tfrac{1}{6}\right)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2015 af mathon

b)

                  z=-12-9i=\sqrt{225}\cdot e^{i\tan^{-1}\left(\tfrac{-9}{-12}\right)}=15\cdot e^{i\cdot \tan^{-1}\left ( \frac{3}{4} \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2015 af mathon

korrektion:

a)

                  z=6+i=\sqrt{37}\cdot e^{i\left (\tan^{-1}\left(\tfrac{1}{6}\right) +p\cdot \pi \right )}\; \; \; \; \; p\in\mathbb{Z}

b)

                  z=-12-9i=\sqrt{225}\cdot e^{i\tan^{-1}\left (\left(\tfrac{-9}{-12}\right) +p\cdot \pi \right )}=15\cdot e^{i\cdot \tan^{-1}\left (\left ( \frac{3}{4} \right ) +p\cdot \pi \right )}\; \; \; \; p\in\mathbb{Z}


Skriv et svar til: Komplekse tal - Polære koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.