Matematik

omskrivning af kvadrat sætning

10. september 2015 af tjibi23 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har det problem, hvor jeg skal omskrive P^2*x^4*q^2 + r^2*x^2*z^8 - 2*p*q*r*x^3*z^4.
hvis man bruger kvadrat sætningen (a-b)^2 er det nemt nok, men kan denne omskrives til (a+b)*(a-b)? 
jeg har efterhånden siddet med det i et stykke tid nu.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2015 af mathon

                                   p^2q^2x^4-2pqrz^4x^3+r^2z^8x^2=(pqx^2-rz^4x)^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

#0 Det kan den kun, hvis b=0. (a-b)2 = (a-b)*(a-b) ? (a+b)*(a-b)

(a+b) ? (a-b)

b ? -b

hvor ? betyder "er det lig med?". Det ses, at det kun kan lade sig gøre, hvis b=0.


Skriv et svar til: omskrivning af kvadrat sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.