Fysik

Hjælp her hvad skal jeg gøre?? en som kan forklare

12. september 2015 af Camillaalilji - Niveau: B-niveau

Brug skrivemåden azX til at skrive navne på de fire oxygenistopper med henholdvis 14,15,19 og 20 neukloner i kernen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2015 af mathon

 skrivemåden     _{Z}^{A}\textrm{X}       _{atomnummer}^{antal \; nukleoner}\textrm{grundstofnavn}

                          _{8}^{14}\textrm{O}            _{8}^{15}\textrm{O}            _{8}^{19}\textrm{O}            _{8}^{20}\textrm{O}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2015 af Soeffi

#0. Nukleoner er protoner og neutroner. Ordet isotop bruges til at skelne mellem forskellige atomer af samme grundstof. En oxygen-isotop er et atom, der har 8 protoner (alle oxygen-atomer har 8 protoner) og derudover et antal neutroner, der varierer fra isotop til isotop. Man giver hver enkelt af disse isotoper et nummer ud fra deres antal af nukleoner. F.eks. er oxygen-19 isotopen et atom der har 8 protoner og 11 neutroner.


Svar #3
12. september 2015 af Camillaalilji

Tusind tak :-)


Svar #4
12. september 2015 af Camillaalilji

Hvad skal jeg så her her soeffi 

En let beholder af flamingo med 1,1 kg suppe tages fra en fryser med temperaturen -15graderC. Suppen skal opvarmes til 100graderc, og opvarmes i en mikrobølgeovn 

Forklar hvad der sker med suppen, og hvad energien fra mikrobølgeovenen går til. Brug ord som opvarming,specifik varmekapacitet,smeltning,spefik smeltevarme, og evt specifi fordampningsvarme


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2015 af mathon

Det meste af suppen er vand.

        Suppen opvarmes fra -15°C til smeltepunktet 0°C. Dernæst smelter isen ved 0°C til smeltevand/suppe
        ved 0°C. Den smeltede suppe skal nu opvarmes fra 0°C til 100°C.

Kvantitativt:
                       \underline{opv\; af\; is}

                      


Svar #6
12. september 2015 af Camillaalilji

Hvad går energien så til? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2015 af mathon

Kvantitativt:
           \underline{opv\; af\; is}                                      \underline{smeltning\; af\; is}           \underline{opv\; af\; vand}
   (1,1\; kg)\cdot \left(2{,}0\; \frac{kJ}{kg\cdot K}\right)\cdot ((0-(-15))K)    (1,1\; kg)\cdot \left(334{,}0\; \frac{kJ}{kg}\right)      (1,1\; kg)\cdot \left(4{,}186\; \frac{kJ}{kg\cdot K}\right)\cdot ((100-0)K) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2015 af Soeffi

#4

I mikrobølgeovnen vil vandet i suppen modtage energi fra mikrobølgerne. Energien vil blive tilført i tre trin:

1) den frosne suppe opvarmes fra -15 ºC til 0 ºC

2) suppen smeltes ved 0 ºC (temperaturen stiger ikke før al suppen er smeltet) 

3) den smeltede suppe opvarmes fra 0 ºC til 100 ºC

Den energi, der tilføres i hvert enkelt trin, kan beregnes som:

Energien i første trin = forskel i temperatur (15 ºC) gange den frosne suppes (eller isens) specifikke varmekapacitet gange suppens masse (1,1 kg).

Energien i andet trin = smeltevarmen af vand gange suppens masse

Energien i tredje trin = forskel i temperatur (100 ºC) gange den flydende suppes (eller vands) specifikke varmekapacitet gange suppens masse (1,1 kg).


Skriv et svar til: Hjælp her hvad skal jeg gøre?? en som kan forklare

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.