Matematik

Reducering af et udtryk

13. september 2015 af Danny1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg har lige brug for hjælp til en opgave:

10*a4*b/5*a2*b3

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2015 af Stats

Sæt parenter. Det hjælper os

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2015 af StoreNord

#0     Jeg kan ikke så godt lide den amerikanske? måde du skriver det på.

Jeg ville hellere se det det med en brøkstreg. Men min java 8_60 virker ikke i dag!, så jeg kan ikke vise dig hvad jeg mener.

Men hvis du ganger tælleren sammen som (10*a4 *b*a2*b3) og så dividerer dèt med 5,

så får du:                           2a6b4

#1      Tja, hvis der nogen hemmelige parenteser, ville det være meget rart at vide.  :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2015 af Stats

Er det jave der gør, at man kan se latex?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2015 af Stats

#0

Er det sådan
(10·a4·b) / (5·a2·b3)

eller
10·a4·(b/5)·a2·b3

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. september 2015 af StoreNord

#3    Det forestiller jeg mig. Latex editoren's preview viser i hvertfald en rygende kaffekop idag. 

Ligemeget hvad jeg skriver.    :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2015 af Stats

#5

Ok... Jeg troede lige, at det kun var min PC.

:-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #7
13. september 2015 af Danny1234 (Slettet)

#4 det skal forstås som følgende:

(10·a4·b) / (5·a2·b3)


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. september 2015 af Stats

Anvend:

(a/b)·(c/d) = (a·c) / (b·d) vha. denne regneregel kan du udtrykke ligning som:

(10·a4·b) / (5·a2·b3) = (10/5)·(a4/a2)·(b/b3)

Anvend herefter regnereglen kn / km = kn-m

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. september 2015 af PeterValberg

Du kan eventuelt dele det op i flere brøker og benytte regnereglen:

pn/pm = pn-m

Hvilket i dit tilfælde giver:

(10·a4·b) / (5·a2·b3) = (10/5)·(a4/a2)·(b/b3) = 2 · a4-2 · b1-3 = ....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducering af et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.