Matematik

Potensfunktioner - med hvor mange procent vil antallet af biler over broen øges ifølge modellen, hvis billetprisen nedsættes med 15%

13. september 2015 af Ingentin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Forskrift:

f(x)=632346377*x^-2,343003699

f(x) = biler der passerer broen dagligt

x = billetprisen i kr

Med hvor mange procent vil antallet af biler over broen øges ifølge modellen, hvis billetprisen nedsættes med 15% ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2015 af peter lind

Find (f(x*0,85)-f(x))/f(x)    Det bemærkes at x kan forkortes ud


Svar #2
13. september 2015 af Ingentin (Slettet)

f(x*0,85) hvordan kommer jeg så videre? 

Gerne også formlen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2015 af peter lind

Hvad forstår du ikke ?


Svar #4
13. september 2015 af Ingentin (Slettet)

Forstår ikke rigtigt hvad jeg skal gøre for at komme videre... og hvordan du kome frem til det du før skrev


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2015 af peter lind

Du skal finde 100*Δy/y  Det jeg har skrevet op i #1 er netop dette udtrykt ved f(x) bortset fra de 100 

Du skal

1. finde f(x*0,85) altså erstatte x med x*0,85 i funktionsudtrykket

2. Dernæst skal du sætte dette samt f(x) ind i formlen i #1


Svar #6
13. september 2015 af Ingentin (Slettet)

f(x)=632346377*x*0,85^-2,343003699 = 925394156,5

Noget i den her stil


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2015 af peter lind

Du skal også opløfte x til potensen. Igen smider du bare x væk. Det kan du ikkeDet kan ikke betale sig at gange 632346377 sammen med andet. Det går nemlig ud i det endelige resultat


Svar #8
13. september 2015 af Ingentin (Slettet)

Hvordan regner jeg med x, når jeg ikke kender denne


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2015 af peter lind

Du skal bare lade det stå som x i potensen


Svar #10
13. september 2015 af Ingentin (Slettet)

Kan du prøve at skrive det op, så jeg lige kan se hvad du mener 


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. september 2015 af peter lind

f(x*0.85)=632346377*(x*0,85)-2,343003699 = 632346377*x-2,343003699*0,85-2,343003699


Svar #12
13. september 2015 af Ingentin (Slettet)

 (f(x*0,85)-f(x))/f(x) = 632346377*x-2,343003699*0,85-2,343003699-632346377*x^-2,343003699/632346377*x^-2,343003699

sådan også forkortes x ud 


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. september 2015 af peter lind

Det ser helt forkert ud. Du skal for eks. ikke trække -2,343003699*0,85 fra nogen steder. Du kan udføre flere forkortelser bl. a. kan x forkortes ud


Svar #14
13. september 2015 af Ingentin (Slettet)

 632346377*x^-2,343003699*0,85^-2,343003699 * -2,343003699rod(x) 

 632346377*0,85^-2,343003699


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. september 2015 af peter lind

Det er altså bare lige ud ad landevejen

tælleren 632346377*x-2,343003699*0,85-2,343003699  - 632346377*x-2,343003699

nævneren  632346377*x-2,343003699


Svar #16
13. september 2015 af Ingentin (Slettet)

Ja det forstod jeg godt, men hvordan forkorter jeg x ud :) 


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. september 2015 af peter lind

I alle led forekommer der 632346377*x-2,343003699 så det kan forkortes ud


Svar #18
13. september 2015 af Ingentin (Slettet)

så det vil sige: 

tælleren 632346377*0,85^-2,343003699  - 632346377

nævneren  632346377


Svar #19
13. september 2015 af Ingentin (Slettet)

0,463429206*100=46% 


Brugbart svar (0)

Svar #20
13. september 2015 af peter lind

Ja du kan også forkorte 632346377 ud


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.