Matematik

Polynomiumer - bestem e

14. september 2015 af AndersNymark (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem tallet e i denne ligning for parabler, således at parablen kun har et enkelt nulpunkt/løsning

y=x^2-5*k+x


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Der  er ikke noget e. Mener du k?


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2015 af PeterValberg

Jeg går ud fra, at du mener "Bestem tallet k..."

En parabel y = ax2 + bx + c har netop én rod, hvis diskriminanten d = 0
hvor d = b2 - 4ac

I dit tilfælde er a = 1, b = 1 og c = -5k

du skal altså løse ligningen:    12 - 4·1·(-5k) = 0   mht. k

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Polynomiumer - bestem e

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.