Matematik

Forvirring ang. minus og brøk

14. september 2015 af swampendk (Slettet) - Niveau: A-niveau


\frac{-cos(\pi \cdot n)\pi}{\pi \cdot n} + \frac{-1 \cdot \pi}{\pi \cdot n}

og 

-\frac{cos(\pi \cdot n)\pi}{\pi \cdot n} + \frac{-1 \cdot \pi}{\pi \cdot n}

giver det samme i mit casværktøj, men -\frac{cos(\pi \cdot n)\pi-1}{\pi \cdot n} og \frac{-cos(\pi \cdot n)\pi-1}{\pi \cdot n} giver noget forskelligt?

 


Svar #1
14. september 2015 af swampendk (Slettet)

er det en der kan svare på det :) ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2015 af StoreNord

#0


\frac{-cos(\pi \cdot n)\pi}{\pi \cdot n} + \frac{-1 \cdot \pi}{\pi \cdot n}

og 

-\frac{cos(\pi \cdot n)\pi}{\pi \cdot n} + \frac{-1 \cdot \pi}{\pi \cdot n}

giver det samme i mit casværktøj, men -\frac{cos(\pi \cdot n)\pi-1}{\pi \cdot n} og \frac{-cos(\pi \cdot n)\pi-1}{\pi \cdot n} giver noget forskelligt?

 


I den første brøk i din sammenligning bliver  -1 negeret af brøkstregens minus.

i den anden brøk lever det videre.  :)


Svar #3
14. september 2015 af swampendk (Slettet)

Hvad mener du?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. september 2015 af StoreNord

#2
#0


\frac{-cos(\pi \cdot n)\pi}{\pi \cdot n} + \frac{-1 \cdot \pi}{\pi \cdot n}

og 

-\frac{cos(\pi \cdot n)\pi}{\pi \cdot n} + \frac{-1 \cdot \pi}{\pi \cdot n}

giver det samme i mit casværktøj, men -\frac{cos(\pi \cdot n)\pi-1}{\pi \cdot n} og \frac{-cos(\pi \cdot n)\pi-1}{\pi \cdot n} giver noget forskelligt?

 


I den første brøk i din sammenligning bliver  -1 negeret af brøkstregens minus.

i den anden brøk lever det videre.  :)

I denne brøk:

-\frac{cos(\pi \cdot n)\pi-1}{\pi \cdot n}

gælder brøkstregens "-" tegn også for -1, så det bliver til +1.

Men i denne brøk:

\frac{-cos(\pi \cdot n)\pi-1}{\pi \cdot n}

står der stadig -1.


Svar #5
14. september 2015 af swampendk (Slettet)

Tak for det :) 

i :
-\frac{cos(\pi \cdot n)\pi}{\pi \cdot n} + \frac{-1 \cdot \pi}{\pi \cdot n}

vil minustegnet siden af den venstre brøk også gælde for -1 i højre brøk, når jeg lægger de to brøker sammen?


Svar #6
14. september 2015 af swampendk (Slettet)

Altså så -1 bliver til +1


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. september 2015 af StoreNord

#5

Nej. Naturligvis ikke!


Svar #8
15. september 2015 af swampendk (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Forvirring ang. minus og brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.