Matematik

cm og meter

17. september 2015 af Sofusfelix (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Skal mure en mur på 2,6 m. Mellem hvert lagt muresten er der en fuge. Et lag muresten m. fuge er et skifte. 3 skifter måler 20 cm i højden. En muresten er 5,4 cm.

Hvor mange skifter skal der mures?

2600:20= 130 stk ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2015 af 123434 (Slettet)

2,6 meter svarer til 260 cm-muren er altså 260 cm

Din mur på 260 cm skal bestå af et lag skifer mellem murstenen

Mursten+3 skifer=5,4cm+20cm=25,4cm

260cm/25,4cm=ca 10

Man skal altså have 10 lag skifer. I et lag skifer er der tre styk. Derfor skal der mures 30 skifer


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2015 af 123434 (Slettet)

Glem hvad der står i 1#

ved et lag bruger han

260/20=13

Da der i et lag er 3 skifere, skal man gange med 3

13*3=39

Han skal i alt bruge 39 skifer


Svar #3
17. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Ja 260 cm ..

men hvorfor siger du 20+5,4 ? Men kan vel ikke sige ca 10 stk?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. september 2015 af 123434 (Slettet)

Kig 2#, tog fejlagtigt murstenens højde med i 1#

2# er rigtig


Svar #5
17. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Jeps er glemt.. 

Hvor høj er en vandret fuge?

En mursten er 5,4 cm. 

3*5,4 = 16,2 cm

Der er 3 fuger.

20-16,2=3,8:3 =1,27 cm afrundet ? Er i tvivl...


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. september 2015 af 123434 (Slettet)

Du skal finde højden af fugen

Hvert lag i muren består af en fuge(3 skifer) og en mursten. Laget består af tre skifer og højden af en mursten

20/3-5,4=1,27

Du har helt ret


Svar #7
17. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Tak

Svar #8
17. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Muren bygges i et forbandt med 2 løbere og en kop osv. Der er 3 fuger (12 mm bred per stk)

En løber er 22,8 cm, en kop er 10,8 cm. 

Længe på et forbandt?

2*22,8=45,6 +

3*12=3,6 cm+

10,8= 60 cm ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. september 2015 af 123434 (Slettet)

To løbere ád 22,8 cm, én kop ád 10,8 cm og 3 fuger ád 1,2 cm stykket

2*22,8cm+10,8cm+3*1,2cm=60 cm

Du har helt ret!


Svar #10
19. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Murens længde kan beregnes med formlen:

y=60x-1,2

murens længde bygget af 15 forbandter?

y=60*15-1,2 = 898,8 cm ???????


Brugbart svar (1)

Svar #11
19. september 2015 af 123434 (Slettet)

y=60x-1,2

y=murens længde

x=antal forbandter

Murens længde ved 15 forbandter

x=15

y=60*15-1,2=898,8

Når muren består af 15 forbandter, er den 898,8 meter lang

10# er rigtig


Svar #12
19. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Nu er muren så 12,6m lang. Hvor mange forbandter skal der bruges? 1260:60?

Brugbart svar (1)

Svar #13
19. september 2015 af 123434 (Slettet)

Muren er 12,6 m

Hvilket svarer til

12,6*100cm=1260 cm

Et forbandt er 60 cm

1260/60=21

Der går 21 forbandter på en 12,6 meter lang mur


Svar #14
20. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: cm og meter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.