Matematik

Information ud fra funktion

17. september 2015 af Grethenilsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Udviklingen i forbruget af antal sengedage for børn under 16på danske hospitaler kan beskrives ved funktionen:

f(x)=-9959x+650584

hvor x betegner antal år efter 1978

Mit spørgsmål er: Hvilken information giver funktionen om udviklingen af sengedage?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2015 af kedsomhed2011 (Slettet)

Du kan skrive det op som følgende, for bedre at få en fornemmelse af spørgsmålet:

f(x) = Antallet af sengedage for børn under 16 år på danske hospitaler.

x = Antal år efter 1978

- Kigger vi i begyndelsen af udviklingen, altså i år 0, ser vi:

f(0) = -9959*0 + 650584=650584

Man kan altså konkludere, at funktionen siger noget om, at antallet af sengedage for børn under 16 år på de danske hospitaler, som i 1978 er så højt som 650584 sengedage, aftager/mindskes med 9959 sengedage per år efter 1978.


Skriv et svar til: Information ud fra funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.