Matematik

ligning

17. september 2015 af Ebombe (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej :)

En pige er x år gamle. Hendes bror er 5 år ældre. Tilsammen er de 40 år gamle.

Hvordan kan jeg sætte det til en ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2015 af PeterValberg

x + 5 = 40

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
17. september 2015 af Ebombe (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2015 af 123434 (Slettet)

Pige, kaldes for x

Broderen er 5 år ældre end pigen, som x antal år. Vi kender ikke broderens alderen, dog får vi at vide, at han er 5 år ældre end pigen. Da pigen er x, må broderen være pigens alder+5, altså x+5

pige=x

Bror=x+5

De er tilsammen 40 år

x+x+5=40

2x+5=40

2x+5-5=40-5

2x=35

2x/2=35/2

x=17,5

Pigen, x, er 17,5 år

Broderen er 17,5+5=22,5 år


Svar #4
22. september 2015 af Ebombe (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.