Matematik

Funktion

19. september 2015 af Phil2992 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med følgende opgave?

Om en linæer funktion g(x) oplyses, at grafen g °ar gennem punkterne P (5, 3) og Q(6, 12). Bestem g(7) og g(4).


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2015 af peter lind

Ligningen for en linje har formen y = a*x+b. Du kan indsætte de to punkters koordinater i ligningen. Det giver to ligninger med de to ubekendte a og b. Alternativ kan du finde hældningskoefficienten a = (y2-y1)/(x2-x1) og dernæst bruge at y = a(x-xi)+yi


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2015 af mathon

eller noteret
                          \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}          

                          \frac{y-3}{x-5}=\frac{12-3}{6-5}=9

                          y=9(x-5)+3


Svar #3
19. september 2015 af Phil2992 (Slettet)

Men jeg forstår bare ikke hvordan jeg bestemmer g(7) og g(4)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2015 af mathon

                          g(x)=y=9x-42


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2015 af LubDub (Slettet)

g(x) = 9x - 42
 

                  g(7) = 9·7 - 42

                  g(4) = 9·4 - 42


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.