Kemi

Indholdet af ethansyre

19. september 2015 af Tina12453 - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe mig med opgave c i vedhæftede billede. 

Ved ikke hvordan jeg skal gribe opgaven an. Hvad kan man bruge titrerkurven til?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2015 af mathon

Fra titrerkurven haves:

titerligning:
                                n_{CH_3COOH}=n_{OH^-}

                                (0{,}010\; L)\cdot c_{CH_3COOH}=(0{,}0115\; L)\cdot (0{,}105\; L)

                                c_{CH_3COOH}=\frac{(0{,}0115\; L)}{(0{,}010\; L)}\cdot (0{,}105\; M)
som du omregner til

                                \frac{m}{V}=c\cdot M


Svar #2
20. september 2015 af Tina12453

Jeg forstår det ikke helt. Kan du sætte flere ord på, det du gør?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2015 af mathon

   reaktionsforholdet
                                      CH3COOH : OH-  =  1 : 1
   hvorfor
                  
   titerligning:
                                    n_{CH_3COOH}=n_{OH^-}                    

                                    V(CH3COOH) • c(CH3COOH)  =  V(OH-?) · c(OH-?)

hvor kun c(CH3COOH) er ukendt.


Svar #4
20. september 2015 af Tina12453

Okay, jeg forstår godt nu. 


Skriv et svar til: Indholdet af ethansyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.