Matematik

Bestem koordinat i parameterfremstilling

20. september 2015 af spillld (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har to punkter A = (5,2,8) og B = (3, 2, -2)

Linjen der går gennem A og C har en parameterfremstilling.(x, y , z) = (5 - 2,4t),  (4+ 5t), (9 + 2,3t)

Linjen der går gennem B og C har en parameterfremstilling. (x ,y, z) = (23 + 5t), (1 + 4t), (8 + 1,2t)

Så skal jeg bestemme koordinaterne til punkt C.  Hvordan gør jeg det?

Mit bud er, at sætte de to parameterfremstillinger lig hinanden med hensyn til t - og den tilsvarende t værdi vil så kun finde C's koordinater... ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af StoreNord

Du skal sætte de to lig med hinanden.

Evt med CAS.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2015 af mette48 (Slettet)

Begge parametre indeholder et t, men det er ikke sikkert at t repressenterer der samme tal i de 2 parameterfremstillinger. Udskift t i den ene af dem med s.

C=A+(x,y,z) med t

C=B+(x+y+z) med s

C = (5,2,8) + (5 - 2,4t),  (4+ 5t), (9 + 2,3t)

C = (3, 2, -2) + (23 + 5s), (1 + 4s), (8 + 1,2s)

Dan3 ligninger af koordinaterne og find s og t af diees ligninger


Skriv et svar til: Bestem koordinat i parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.