Matematik

Komplekse tal - polynomier

20. september 2015 af AlmostDoneO - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg er helt blank på hvordan jeg skal starte på denne opgave, samt hvilke formler jeg kan benytte til at løse den.

Er der nogle der gider give en ide til løsningen?

Og er der evt. nogle Maple eksperter der kan hjælpe mig med at løse den i Maple også?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2015 af peter lind

Find Deskriminanten for polynomiet. Hvis der kun skal være ikke-reelle rødder skal den være negative. Det her forudsætter at x3 er reel


Svar #3
20. september 2015 af AlmostDoneO

X3=4
Men hvordan skal jeg finde diskriminanten når jeg ikke kender a?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2015 af Toonwire

d=b^2-4ac

d = (-6)^2-4*a*2 = 36-8a

Dvs polynomiet har ikke-reele rødder for de a-værdier der gør diskriminanten negativ


Svar #5
20. september 2015 af AlmostDoneO

Og hvordan kommer jeg så videre derfra?

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2015 af Toonwire

Hvis diskriminanten skal være negativ skal du løse ligningen således at:

36 - 8a < 0

<=>  8a < 36

<=>  a < 4.5


Svar #7
21. september 2015 af AlmostDoneO

a? skal antage værdier over 4,5 for at få en negativ diskriminant, da a? vil være lig 4,5 når den er løst på den måde ikke?

Hvis jeg nu laver et eksempel hvor a? har en værdi større end 4,5 - er opgaven så løst fyldestgørende eller skal der kommenteres mere på det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2015 af peter lind

Du har ikke læst #6 rigtig. a skal antage værdier mindre end 4,5. Det er nok at skrive det. Der er ingen grund til at komme med et eksempel. At det holder for et bestemt a, siger kun at det holder for dette a ikke hvilken a, det ellers gælder for


Svar #9
21. september 2015 af AlmostDoneO

men hvis jeg sætter 4 ind på a's plads får jeg 4 ikke -4 som jeg får når jeg sætter 5 ind på a's plads. Så det må da være at a skal være større end 4,5.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2015 af peter lind

4 er da ikke negativ


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. september 2015 af Toonwire

#7

Det er min fejl i #6  - glemte at vende uligheden ... 

36-8a <0~~~\Leftrightarrow ~~ ~ a > 4.5


Skriv et svar til: Komplekse tal - polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.