Matematik

Kan du forklare det?

21. september 2015 af Aman1945 - Niveau: 9. klasse

Jeg sidder lige og er igang med en matematik aflevering som skal afleveres, men jeg har lidt problemer:

5*4-3+7*(5+2)-8/4-2=48
Overstående udregning er forkert, find ud af hvad der er gået galt. 

Et lysår er en afstadshed, den beskriver den afstand, lyset tilbagelægger i løbet af et år. Lysets hastighed er 300 000 km/sek. 
Opgave:

Beskriv et lysår i kilometer, hvor langt er det i kilometer skrevet på videnskabelig skrivemåde? (starttallet med 2 dec.) 

Stjernen Sirius er ca. 8,6 lysår væk. Hvor langt er der i kilometer skrevet på videnskabelig skrivemåde? (starttallet med 2 dec.) 

På forhånd tak! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

1: Startmed at regne indholdet af parentesen ud.

   Regn de to produkter ud.

   Regn brøken ud.

   Start så med førsteled, træk andet led fra, læg tredie til og træk de to sidste fra.

Gør det trin for trin og skriv det ned efterhånden, så du er sikker på, hvad du gør i hvert trin.

2: Du ved, hvor mange sekunder, der er på et minut, hvor mange minutter, der er på en time, hvor mange timer, der er på et døgn og hvor mange døgn, der er på et år. Gang tallene sammen, så har du antallet af sekunder på et år. Du ved, hvor langt lyset kommer på 1 sekund. Så kan du regne ud, hvor langt det kommer på et år.


Svar #2
21. september 2015 af Aman1945

Jeg har prøvet at regne regnestykket ud trin for trin, jeg ved han har gjort et eller andet forkert, men jeg ved bare ikke hvad... Det er det jeg har brug for hjælp til...

Og i den anden opgave, jeg har ikke noget problem med at regne det ud, men at skrive det på en videnskabelig måde, men tak for forklaringen det hjalp

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2015 af mette48 (Slettet)

5*4-3+7*(5+2)-8/4-2=48

Han har ikke styr på parentesernes betydning. Ser vi på de samme tal og sætter parenteserne, som han har brugt dem, ser opgaven således ud:

5*4-3+7*(5+2)-8/4-2 = 5*(4-3)+7*(5+2)-8/(4-2) = 5*1+7*7-8/4-8/2 = 5+49-2-4= 48

og så det rigtige

5*4-3+7*(5+2)-8/4-2 = 5*4-3+7*7-8/4-2 =20-3-49-2-2 = -36


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2015 af mette48 (Slettet)

1 år =365 dage=365*24 timer=365*24*60*60 sek=31536000sek =3,15*107sek

På 1 år når lyset 31536000*300000 km =9,46*1012 km


Svar #5
21. september 2015 af Aman1945

Tak!


Skriv et svar til: Kan du forklare det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.