Matematik

Vektorer

22. september 2015 af Duvedhv19 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

To vektorer er givet ved  \vec{c}=\binom{t}{4} og \vec{d}=\binom{t-2}{t+1}

a) gør rede for, at der ikke findes nogen værdi af t, for hvilken \vec{c} og \vec{d} er ortogonale

 Håber nogen kan hjælpe, tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2015 af mathon

Ortogonalitet kræver:

                                      \begin{pmatrix} t\\4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} t-2\\t+1 \end{pmatrix}=0

                                       t^2+2t+4=0      som du løser.


Svar #2
22. september 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

hvad mener du med misvisende???


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Der er noget galt med udtrykket for \vec{d}. Man kan ikke addere en vektor og et tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Find skalarproduktet af de to vektorer og vis, at det ikke kan være 0.

PS #3 erskrevet ud fra den form #0 havde tidligere.


Svar #5
22. september 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

okay mange tak "Eksperimentalfysikeren" og "mathon"


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.