Kemi

Kemisk ligevægt

24. september 2015 af simo918i (Slettet) - Niveau: B-niveau

HASTER! :D 

Hey, jeg bøvler lidt med en kemi opg., og jeg håber, at nogen af jer har et bud på hvordan man løser den :-) 

På forhånd tusinde tak!! :)))) 
Den ser således ud: 
Diiod har en begrænset opløselighed i vand, men er langt mere opløselig i cyclohexan, C6H12 . 

a)  Forklar hvorfor diiod er mere opløselig i cyclohexan end i vand.For at undersøge diiods opløselighed laver man et eksperiment. Først fremstilles en mættet opløsning af diiod i vand. 10,0 mL af denne mættede diiod-opløsning titreres med en 0,00200 M Na2S2O3-opløsning (natriumthiosulfatopløsning). Ved titreringen sker der følgende reaktion: I2 + S2O32-  → 2I+ 54O62-

Ækvivalenspunktet finde man ved tilsætning af stivelse, der viser ækvivalenspunktet ved et farveskift fra farveløs til blå. Ved ækvivalenspunktet har man i dette tilfælde brugt 12,7 mL Na2S2O3-opløsning.
b) Beregn koncentrationen af diiod i opløsningen I= 0.00127M, da S2O32- 2M ækvivalerer med I2 1M, dvs. i mængdeforholdet i mol er 2:1

I en skilletragt hældes nu 100 mL af den mættede diiodopløsning og 10,0 mL cyclohexan. Der ses tydeligt to faser i tragten. Herefter rystes der grundigt, hvorved diiod fordeler sig mellem de to faser, og efter nogen tid har følgende ligevægt indstillet sig:

I? I2 (cyclohexan)

Ligevægtskonstanten, KF, for denne ligevægt kaldes for fordelingsforholdet og er udtryk for diiods forskellige opløselighed i de to faser. For at bestemme KF titrerer man nu 50,0mL  af vandfasen med 0,00200M Na2S2O3-opløsning. Ved ækvivalenspunktet er der brugt 8,50 mL af Na2S2O3-opløsningen. 

c) Beregn koncentrationen af diiod i vandfasen.

d) Beregn koncentrationen af diiod i cyclohexanfasen.

e) Beregn KF


Skriv et svar til: Kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.