Matematik

Koordinatsystem

24. september 2015 af Cfag (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej jeg har skal finde et y koordinatet til et punkt på en linjen (-4,1) og (2,-2) som har x koordinat 117

Yderligere skal jeg finde a og b for en linje som går gennem (2,34) og (17,-29)
Og bestemme x koordinaten til det punkt på linjen hvis y koordinat er 117

Jeg vil meget gerne ha udregningen på opgaven. Hvilken Formel jeg skal bruge
For at jeg bedre kan gennemskue opgaven.

Jeg er bekendt med de forskellige formler for stigningstal og konstantled
Henrik


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2015 af PeterValberg

Bestem først ligningen for den rette linje gennem punkterne (-4,1) og (2,2)
herefter bestemmes y-koordinaten til det søgte punkt ved indsættelse af den kendte x-koordinat

Bestem først ligningen for den rette linje gennem punkterne (2,34) og (17,-29)
herefter bestemmes x-koordinaten til det søgte punkt ved indsættelse af den kendte y-koordinat

Se eventuelt video nr. 4 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2015 af mathon

For en skrå ret linje gælder

                        \frac{\Delta y}{\Delta x} er konstant for et vilkårlig punktpar
hvoraf
                     
                        \frac{y-1}{x-(-4)}=\frac{-2-1}{2-(-4)}=-\frac{1}{2}

                        \frac{y-1}{x+4}=-\frac{1}{2}

                        y-1=-\frac{1}{2}(x+4)

                        


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2015 af mathon

indsæt heri
                        x=117


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2015 af mathon

2)
           Her anvender du samme fremgangsmåde som i #2, men reducerer ligningen
           til cartesisk normalform
                                                       y=ax+b

                                                    


Skriv et svar til: Koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.