Kemi

Termodynamik

25. september 2015 af Tila91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med følgende 2 spørgsmål?

Jernårer består typisk af forskellige jernoxider, fx hematit Fe2O3.
I højovne i nærheden af jernminer udvindes og oprenses metallisk jern ud fra jernoxiderne. For hematit kan det foregå efter følgende reaktionsskema:

Fe2O3(s)   +   3CO(g)    →    2Fe(s)   +   3CO2(g)           (I)

For denne reaktion er ΔH° = 173,0 kJ/mol, ΔS° = 176,5 JK−1mol−1 og ΔG° = 119,8 kJ/mol ved 298 K.

Kulmonooxiden, der forbruges i reaktion I, dannes ved at kuldioxid reagerer med koks (coke).

CO2(g)   +   C(grafit)    →    2CO(g) (II)

1) Forklar hvordan den CO(g), der dannes i reaktion (II), påvirker reaktion (I).

2) Diskutér kort hvorfor der i højovne opereres med en temperatur på op imod 2000 ºC.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Når koncentrationen af CO øges, øges også reaktionshastigheden jvf. massevirkningsloven:

http://da.wikipedia.org/wiki/Reaktionshastighed


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.