Matematik

Komplekse tal - faktorisering af polynomier

01. oktober 2015 af AlmostDoneO - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg er helt blank på hvordan jeg skal få lavet denne opgave. 

Er der nogle der kan hjælpe med en fremgangsmåde?

På forhånd tak.

x2=1

x3=4


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2015 af mathon

                     p(z)=a(z-(1+i)(z-(1-i))(z-(10-x_3)))

                     p(z)=a(z-(1+i)(z-(1-i))(z-6))

                     p(z)=a((z-1)-i)((z-1)+i))(z-6))

                     p(z)=a((z-1)^2-i^2)(z-6))

                     p(z)=a((z-1)^2+1)(z-6))

                     p(z)=a(z^2-2z+1+1)(z-6))

                     p(z)=a(z^2-2z+2)(z-6))

                     p(z)=a(z^3-2z^2+2z-6z^2+12z-12)

                     p(z)=a(z^3-8z^2+2z+14z-12)
samt
                     p(0)=a(-12)=-1-4=-5

                     -12a=-5

                    a=\frac{5}{12}

                     p(z)=\frac{5}{12}(z^3-8z^2+2z+14z-12)

                     p(z)=\frac{5}{12}z^3-\frac{10}{3}z^2+\frac{5}{6}z+\frac{35}{6}z-5

               


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2015 af mathon

færdiggørelse:
                   p(z)=\frac{5}{12}(z^3-8z^2+16z-12)

                     p(z)=\frac{5}{12}z^3-\frac{10}{3}z^2+\frac{20}{3}z-5


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2015 af mathon

korrektion:
                      p(z)=\frac{5}{12}(z^3-8z^2+14z-12)

                     p(z)=\frac{5}{12}z^3-\frac{10}{3}z^2+\frac{35}{6}z-5


Svar #4
01. oktober 2015 af AlmostDoneO

Kan du forklare lidt om hvad du laver i ord?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2015 af mathon

   almindelig faktorisering

                     p(z)=a(x-rod_1)(x-rod_2)(x-rod_3)
      kvadratsætninger
og
          i^2=-1


Svar #6
01. oktober 2015 af AlmostDoneO

Men hvad er det du gør efter at p(0)=-5?

Jeg tror ikke helt jeg forstår det


Skriv et svar til: Komplekse tal - faktorisering af polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.