Kemi

Ligevægtsbrøk

01. oktober 2015 af junka (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa 

Jeg skal opskrive en ligevægtsbrøk for følgende reaktion, er dog lidt usikker på hvordan man gør. 
håber nogen kan hjælpe og evt. forklare hvordan man gør :)

H_2CO_3 (Aq)+H_2O (l) \rightleftharpoons HCO_3^-(aq)+H_3O^+ (aq) 

på forhånd mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2015 af mathon

ligevægtsbrøk:
                               \frac{\left [HC{O_3}^- \right ]\cdot \left [H_3O^+ \right ]}{\left [HCO_3 \right ]}=K_{eq}


Svar #2
01. oktober 2015 af junka (Slettet)

Hej mathon 
Hvorfor har du kun skrevet HCO_3  nede ved nævneren og ikke H_2 CO_3? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2015 af mathon

en oplagt tastefejl:

                                        \frac{\left [HC{O_3}^- \right ]\cdot \left [H_3O^+ \right ]}{\left [H\mathbf{\color{Red} _2}CO_3 \right ]}=K_{eq}


Skriv et svar til: Ligevægtsbrøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.