Matematik

Baglæns kvadratsætninger

01. oktober 2015 af okayholy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej derude, jeg sidder og har brug for hjælp til at at lave "baglæns" kvadratsætninger, der er tale om 5 opgaver, kan i eventuelt give en vejledning til at løse de her opgaver på Tnspire. :-)

  A. 64x^(2) + 1 + 16x
 
·   B. 81z^(2) + 9y2 − 54yz
 
·   C. 1 − b^(2)
 
·   D. 16x^(2) − 25y^(2)
 
·   E. 4a^(2) + 12a + 9

Mange tak. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

se på de enkelte led, hvar kan de hver i sær være kvadratet på?

8x og 1

lav 2 sæt oarenteser og anbring de to led, der er kvadrater i parenteserne

( 8x    1 )(8x    1 )

se på fortegnet i det tredie led   +

og sæt det ind i parenteserne

(8x+1)(8x+1)   gang ud på gammeldags maner

64x2+8x+8x+1  træk sammen

64x2+16x+1

passer det med det opgivne?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2015 af mathon

B.

         81z^2+9y^2-54yz

         (9z)^2+(3y)^2-2\cdot (9z)\cdot 3y=\left (? -? \right )^2

C.

         1^2-b^2=(?-?)(?+?)

D.

         16x^2-25y^2=(4x)^2-(5y)^2=(?-?)(?+?)

E.

         4a^2+12a+9=(2a)^2+2\cdot (2a)\cdot (3)+3^2=(?+?)^2

        


Skriv et svar til: Baglæns kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.