Matematik

Cirklens ligning -centrum og radius

02. oktober 2015 af emilie63 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug fr hjælp til denne opgave, er lidt forvirret over det ikke er et "helt" tal der står foran, men en brøk.

Opgave vedhæftet. 

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2015 af Lurch (Slettet)

Hvad er opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2015 af Heptan

Du kan gange alle led med 2, så bliver den måske lidt nemmere:

x^2+y^2-8x+12y=12


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2015 af mathon

En ligning for en cirkel kræver, at koefficienterne til x2 og y2 skal være ens,
hvilket jo er tilfældet. Multipliceres på begge sider med 2
får du hele koefficienter:

                  x^2+y^2-8x+12y=12

                  (x-4)^2-16 +(y+6)^2-36=12

                  (x-4)^2 +(y+6)^2=8^2

                 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

 cirklens ligning  [(x-4)2 +(y+6)2=82]

centrum: (4,-6)

radius 8


Skriv et svar til: Cirklens ligning -centrum og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.