Matematik

Vektorer

03. oktober 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg står med en opgave, som jeg ikke lige ved, hvordan man løser:

a = (2,3) og b=(-1,2)

a) bestem tallet s, således at a + sb og v=(1,-1) er ortogonale

any help? det er med hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a + sb = (2-s, 3+2s)

Bestem s, så (a + sb) • v = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2015 af peter lind

Hvis vektorerne skal være ortogonale skal der gælde (a+sb) = 0

Den er så nem, at der ikke burde være brug for hjælpemidler


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.