Matematik

find a og b (eksponentiel regression)

03. oktober 2015 af llle (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal løse denne opgave.

opgaven lyder:

benyt tabbelens data til at finde a og b

tabellen viser antallet af facebook-bruger i år perioden 2004-2010.

årstal  :      2004,2005,2006,2009,2010

antal brugere(mio) : 1,  5.5,  12,   350,   600

udviklingen af antal bruger kan beskrives ved denne funktion   f(t)=b*a^t

Hjælp HURTIGST muligt, og tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2015 af Stats

cas...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2015 af Soeffi

Er det denne (studentereksamen 2012)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2015 af peter lind

Som du selv skriver i overskriften. Du skal lave regression på de data. Det er noget man laver med et CAS værktøj og det er afhængig af hvilket  CAS værktøj man har. Slå op i manualen eller hjælpefunktionen


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Se billedet herunder:

Vedhæftet fil:Opgave 9.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Hvis du ikke kan benytte et CAS-program, kan du alternativt benytte formlerne for beregningen af a og b....

Se linket: http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/eksponentiel-udvikling


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2015 af Stats

#5

Der skal anvendes regression...

Alternativt kan man anvende:
y = bax ⇔ ln(y) = ln(a)x + ln b     - som ligner y = ax + b

Dertil er det at anvende teorien omkring lineær regression.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #7
04. oktober 2015 af llle (Slettet)

#2 ja det er fra sudentereksammen 2012

jeg benytter et CAS-program.

#4

tror ikke at dine beregner er korrekte, da jeg skal benytte mig af denne udregning:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-eksponentiel  

for at kunne finde a og b, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal regne det ud med mine tal.


Svar #8
04. oktober 2015 af llle (Slettet)

# 4

hvorfor har du skiftet årstallet ud med 1,2,3,4  gør man altid det ?


Skriv et svar til: find a og b (eksponentiel regression)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.