Matematik

Hjælp til matematik opgave! Haster!

05. oktober 2015 af SarahFriiis - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen,

Jeg er gået i stå i en af mine matematikopgaver. Spørgsmålet lyder sådan:

Benyt cas til at bestemme f'(x_0), når f(x)=1/x. Benyt dette til at opskrive ligningen for tangenten til funktionens graf i (-2, f(-2)).

Der ved jeg ikke helt hvordan jeg skal benytte cas eller hvordan man omskriver ligningen.

Efterfølgende står der:

Undersøg derefter, også ved hjælp af cas, om tangenten er parallel med tangenten til grafen i (2,f(2))

Tak på forhånd for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2015 af mathon

   Define f(x)=1/x
   Define g(x)= d(f(x),x)

dernæst
                 y=g(-2)*(x-(-2)+f(-2)   <ENTER>    


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2015 af mathon

tangenten til grafen i (2,f(2))

                 y=g(2)*(x-2)+f(2)   <ENTER>  

hvis
              g(-2) = g(2) er tangenterne parallelle.


Svar #3
05. oktober 2015 af SarahFriiis

Define? På lommeregner? Eller er det på wordmat? altså jeg har prøvet at trykke define på wordmat, men så kommer det samme bare op igen.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave! Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.