Matematik

Vandret tangent?

13. oktober 2015 af forever21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har differentieret en forskrift til at være:

x^2-2x

Nu får jeg så at vide, at jeg skal bevise at denne funktion har vandret tangent i x=0 og x=2. Da jeg har tegnet grafen ud fra den oprindelige forskrift ved jeg, at dette er sandt. Men hvordan kan jeg bevise det ud fra den differentierede forskrift?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2015 af Euroman28

Du har ligningen

du skal vise at f har vandret tangent i x = 0 og x = 2.

Med andre ord du skal vise at

har løsningen x = 0 og x = 2.
 har 2 løsninger. Dette er en simpel 2.gradsligning som du skal løse.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
13. oktober 2015 af forever21 (Slettet)

Aarh det kan jeg godt se logikken i! Tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Vandret tangent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.