Matematik

Parameterfremstilling, kugle i plan etc.

14. oktober 2015 af engang1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lidt hjælp søges tak, jeg har prøvet alt hvad jeg kan med opgave E, F, og G. Men jeg forstår det bare ikke... Håber der er nogen der vil hjælpe mig:) har i forvejen overskredet deadline... 

dette er fra forlystelsespark del 1 administrationsbygning

På forhånd taaaak!:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2015 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2015 af mathon

medsend fig. 1.


Svar #3
14. oktober 2015 af engang1 (Slettet)

Figur 1:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2015 af mathon

Skærmbillede 2015-10-14 kl. 20.00.42.png


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2015 af mathon

En ligning for tagfladen EFGH
er:
             y+14z-142=0

             Q\left ( \frac{802}{245} ;\frac{204}{35};\frac{2383}{245}\right )

             R\left ( \frac{1648}{245} ;\frac{204}{35};\frac{2383}{245}\right )
 

             S er linjeskæringen mellem linjen gennem Q og S og linjen gennem R og S


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2015 af mathon

             S er linjeskæringen mellem linjerne l og m.

brug m på formen
                               m\! \! :\; \; \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} 3s+2\\ -\tfrac{7}{6}s+\tfrac{23}{3} \\ 3s+5 \end{pmatrix}\; \; \; \; s\in\mathbb{R}


Svar #7
15. oktober 2015 af engang1 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt... så hvis jeg indtegner de 2 linjer og finder skæringen, så finder jeg S? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. oktober 2015 af mathon

#7

Ved beregning af skæring mellem to linjer, hvor begge er på parameterform, er det uhensigtsmæssigt at benytte samme parameterbogstavbetegnelse, da skæringspunktet ikke opnås ved samme parameterværdi for de to parameterudtryk. Derfor anvisningen på et andet parameterbogstav for linjen m.


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. oktober 2015 af mathon

"Det forstår jeg ikke helt..."

Du beregner s og t ud fra kravet om et fælles punkt.

Du behøver to ligninger i s og t for at beregne s og t, men har tre ligninger til rådighed.

De beregnede s og t ud fra to udvalgte ligninger skal også opfylde den tredje ligning, hvilket undersøges om er tilfældet. Hvis de tre ligninger opfyldes for de beregnede s og t, har linjerne et fælles punkt for disse beregnede parametre.


Skriv et svar til: Parameterfremstilling, kugle i plan etc.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.