Matematik

Vektorer

16. oktober 2015 af Helenass (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg sidder med nogle opgaver som jeg håber I kan hjælpe mig med.

a) Sæt OPt=2,t og giv en sproglig beskrivelse af, hvor i planen punkterne Pt ligger for en vilkårlig værdi af t.

Jeg ved at: a=4,3 og b=(2,t), hvor t er et tal

b) Bestem værdien af tallet t, så a og b er ortogonale.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2015 af mathon

a)
                 \overrightarrow{OP}_t=\begin{pmatrix} 2\\t \end{pmatrix}

                 P_t=(2,t)      da et punkt har samme koordinater som dets stedvektor.

dvs punktmængden:
                                                      \{P_t(2,t)\; |\; x=2\; \wedge\; y=t\}\; \; \; \; t\in\mathbb{R}
identisk med punktmængden:
                                                      \{P(x,y)\; |\; x=2\}
hvilket er punkterne på
den lodrette linje:
                                                      x=2
                                                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2015 af mathon

b)
         Hvad gælder om ortogonale vektorer \overrightarrow{a} og \overrightarrow{b}?


Svar #3
16. oktober 2015 af Helenass (Slettet)

Jeg forstår ikke a) hvorfor bliver t det samme som x-koordinaten?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2015 af mathon

 t bliver det samme som y-koordinaten, som er variabel.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.