Kemi

Kemi hjælp

17. oktober 2015 af hellokitty3 - Niveau: B-niveau
Nogen der kan hjælpe mig opgaven er vedhæftet
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Den molare masse af ethen er

M(C2H4) = 2*12 g/mol + 4*1 g/mol = 28 g/mol

En polymerkæde bestående af ethen kan altså ikke have en molar masse på 2,8 * 10-5 g/mol. Et molekyle bestående af flere ethenmolekyler kan jo ikke veje mindre end et enkelt ethenmolekyle.

Mon der er tale om en trykfejl i bogen? Hvis nu den molare masse havde været 2,8 * 105 g/mol (5 i stedet for -5), så ville løsningen have været

2,8 * 105 = 28 * 104

Så polymeren ville altså bestå af 104 ethen-enheder.


Svar #2
17. oktober 2015 af hellokitty3

Så bogen har lavede en fejl? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Enten er det en fejl, at der står minus, eller også er det et drillespørgsmål, hvor svaret er, at sådan en polymer ikke findes.


Skriv et svar til: Kemi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.