Matematik

Trigonometri

17. oktober 2015 af nichole12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Skal opgaven løses ved konstruktion eller beregning? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Anvend målene for primærtrekanten:

Vinkel 

180-B-C=80.40

Sidelængde 

\frac{sin(46.5)*398}{sin(80.4)}=292.8

Sidelængde c

\frac{sin(53.1)*398}{sin(80.4)}=322.79


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2015 af peter lind

Tan( 53,1º) = BD/AD

tan(46,5º) = EC/AE = BD/(AD+AE)

Du kan finde AD af disse 2 ligninger og dernæst finde BD = EC


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. oktober 2015 af peter lind

#5 fejl i anden linje det skal naturligvis være

tan(46,5º) = EC/AE = BD/(AD+DE)

#2  Hvad mener du med primærtrekanten ? Hvis det er trekant ABC er det forkert

A= 53,1º-46,5º = 6,6º

C =  46,5º

B = 180º - A-C = 36,9º


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2015 af StoreNord

Man kunne jo også som foreslået i #1 konstruere trekant ABC udfra vinklerne og skibets længde på 398 meter. Se hvordan i den vedhæftede fil.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

Find først vinklerne i trekant ABC (#1's værdi er forkert).

Brug sinusrelationen til at finde AC.

Brug til sidst at CE = AC sin(EAC).


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.