Matematik

Kvadratsætningerne til at gange parentesen

18. oktober 2015 af TingleFinger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bruger jeg kvadratsætningerne til at gange parentesen?

(3 + b)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2015 af PeterValberg

Du skal bestemme kvadratet på en toleddet størrelses sum...
Sætningen siger:

"Kvadratet på en toleddet størrelses sum kan findes som
kvadratet på det første led, plus kvadratet på det andet led,
plus det dobbelte produkt"

Du har således:

(3 + b)2 = 32 + b2 + 2·3·b = ...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2015 af peter lind

Du skal ikke gange ind i parentesen. Kvadratsætningen siger at (a+b)2 = a2+b2+2ab her er det med a = 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2015 af mathon

Folkeskolens undervisning
repeteres:
                       \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \mathbf{\color{Red} (a+b)^2}=(a+b)(a+b)=a^2+ab+ba+b^2=a^2+ab+ab+b^2=\mathbf{\color{Red}a^2+2ab+b^2}

                                          


Svar #4
18. oktober 2015 af TingleFinger (Slettet)

Men hvordan skal det skrives?

32+2 3b+b2


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2015 af peter lind

du skal skrive det så kort som mulig, så regn de faktorer ud


Skriv et svar til: Kvadratsætningerne til at gange parentesen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.