Matematik

homogene differentialligninger

18. oktober 2015 af mmmooo34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan kan jeg løse denne type differentialligning:

y' + y = x-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2015 af Stats

Anvend panserformlen.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
29. oktober 2015 af mmmooo34 (Slettet)

men hvordan gøre man det når jeg kun har en variable og panserformlen anvender to variabler f.eks, y' + a(x)*y=b(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2015 af Stats

Du har jo formen

\underbrace{y'}_{y'}+\underbrace{y}_{a(x)\cdot y}=\underbrace{x-1}_{b(x)}

Hvor din a(x) = 1

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: homogene differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.