Matematik

Kvadratsætningerne til at gange parentesen

18. oktober 2015 af TingleFinger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan ganger jeg parantesen ved brug af kvadratsætningen?

(3a − 5b)2


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. oktober 2015 af StoreNord

Første led i anden              det er 3*3*a*a=                                    9a2

Andet led i anden              det er (-5)*(-5)*(b)*(b)=                       25b2

Det dobbelte produkt         det er 2*3*a*(-5)*b =      -2*3*5*b=  -30ab

                                          det hele lægges sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2015 af Therk

Hvis jeg gør sådan her:

(\underbrace{3a}_x- \underbrace{5b}_{y})^2

Så har du, som normalt

(x-y) ^2

Kan du så overbevise dig selv om at

\color{blue}x^2 = (3a)^2 = 3a\cdot 3a

og tage den i mål, evt. ved brug af svaret i #1?


Skriv et svar til: Kvadratsætningerne til at gange parentesen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.