Kemi

Standard Enthalpi

20. oktober 2015 af Luxiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan vil standard enthalpien opføre sig, hvis ligevægtskonstaten enten fordobles eller halveres?
Temperaturen vil gå fra 298K til 308K, og Delta_r H standard og Delta_r S standard er uafhængige af temperaturen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2015 af mathon

                          \Delta G=-R\cdot T\cdot \ln(k)=\Delta {H_r}^\Theta -T\Delta {S_r}^\Theta

                          \ln(k)=\frac{\Delta {H_r}^\Theta}{R\cdot (298{,}15\; K)} -\frac{\Delta {S_r}^\Theta }{R}                

                          \ln(2k)=\frac{\Delta {H_r}^\Theta}{R\cdot (298{,}15\; K)} -\frac{\Delta {S_r}^\Theta }{R}+\ln(2)=\frac{\Delta {H_r}}{R\cdot T} -\frac{\Delta {S_r}^\Theta }{R}

                          \ln\left(\frac{1}{2} k\right)=\frac{\Delta {H_r}^\Theta}{R\cdot (298{,}15\; K)} -\frac{\Delta {S_r}^\Theta }{R}-\ln(2)=\frac{\Delta {H_r}}{R\cdot T} -\frac{\Delta {S_r}^\Theta }{R}


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. oktober 2015 af mathon

rettelse:

        \ln(k)=\frac{\Delta {S_r}^\Theta }{R}-\frac{\Delta {H_r}^\Theta}{R\cdot T^\Theta }

        \ln(2k)=\ln(2)+\ln(k)=\ln(2)+\frac{\Delta {S_r}^\Theta }{R}-\frac{\Delta {H_r}^\Theta}{R\cdot T^\Theta }

        \ln\left(\frac{1}{2}k\right)=-\ln(2)+\ln(k)=-\ln(2)+\frac{\Delta {S_r}^\Theta }{R}-\frac{\Delta {H_r}^\Theta}{R\cdot T^\Theta }


Skriv et svar til: Standard Enthalpi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.