Matematik

Løse ligning med division

20. oktober 2015 af Egh0lm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har brug for hjælp til denne ligning, ved simpelthen ikke hvordan man regner den ud-

-14x -3

7            = 5 - 3x


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2015 af PeterValberg

Multiplicér med 7 på hver side, så er brøken væk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2015 af mathon

       \frac{-14x-3}{7}=(5-3x)         multiplicer med 7 på begge sider

       -14x-3=7(5-3x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. oktober 2015 af Mawias (Slettet)

\frac{-14x-3}{7}=5-3x

Der multipliceres med 7 på begge sider. Hermed fjernes brøken. 

-14x-3=5-3x

Herfra kan du løse den som en ''normal'' ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2015 af mathon

#3 korrigeret:

Herfra kan du løse den som en ''normal'' ligning, hvis du - modsat mig - husker at gange med 7 på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2015 af Mawias (Slettet)

4#

Ja, undskyld. Det er vist gået lidt for hurtigt.


Skriv et svar til: Løse ligning med division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.