Matematik

Procent

21. oktober 2015 af Amelia02 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Fire kilo bananer koster normalt 60 kroner, men er på tilbud til 51 kroner.

Hvor stor er besparelsen i procent? 

Håber I kan hjælpe mig. 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2015 af mathon

                         beregn først nedsættelsen

som brøk
                         \frac{neds\ae ttelse}{normalpris}

i pct.
                         \frac{neds\ae ttelse}{normalpris}\cdot 100\%


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2015 af Brusebad (Slettet)

Procent er 100-dele. Du sparer 60 kr. - 51 kr. = 9 kr. på de fire kilo bananer med en normalpris på 60 kr.. Det vil sige at du sparer ni 60'sne-dele. Et vist antal dele kan du altid skrive som en brøk. Ni 60'sne dele bliver til

\frac{9}{60}

du bliver så spurgt om dit svar i 100-dele, så skal nævneren (den nederste del) laves om til 100. Og antallet af 100-dele er så dit svar (det som står i tælleren (øverst)). Du kan med andre ord finde svaret ved at løse ligningen:

\frac{9}{60}=\frac{x}{100}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2015 af nera (Slettet)

\frac{51*100}{60}

altså skal dette resultat trækkes fra de 100 %


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.